Firma

NASZA HISTORIA

Union Chocolate Sp. z o.o. jest przedsiębiorstwem rodzinnym i od lat jednym z czołowych producentów czekolady oraz półproduktów cukierniczych na rynku polskim. Union Chocolate to jeden z dwóch zakładów w Polsce, który wytwarza miazgę kakaową, a produkcja prowadzona jest w cyklu od ziarna do czekolady.

Długie, bo ponad 30 letnie doświadczenie, oraz nieustanne doskonalenie jakości poprzez wprowadzenie kolejnych standardów zarządzania jakością jak IFS, produkcja zgodnie z wymaganiami koszerności dla całego zakładu, oraz możliwość produkcji wyrobów single origin pozwala na urozmaicenie naszego asortymentu.

Poza produkcją czekolady w asortymencie firmy znajdują się również nowe produkty jak wielokolorowe proszki kakaowe i dezodoryzowany tłuszcz kakaowy. Ale nie zapomniano także o smakoszach czekolady, dla których przygotowano gorzką tabliczkę czekolady z dodatkiem specjalnie uszlachetnionego ziarna kakaowego – Czekolada extra gorzka z prażonym, kruszonym ziarnem kakaowym.

Aktualności

NOWA INWESTYCJA

Nasze czekolady są odzwierciedleniem najwyższych standardów jakości. Surowce pochodzące od stałych i sprawdzonych dostawców oraz produkcja prowadzona na nowoczesnych i w pełni zautomatyzowanych liniach, zapewniają światowy standard naszych wyrobów.

Jako nieliczni spełniamy wymogi Koszerności i jesteśmy pod stałą kontrola Rabinatu, dzięki czemu mamy otwartą drogę na praktycznie wszystkie rynki świata.

Ciągłe doskonalenie jakości oraz przestrzeganie zasad bezpieczeństwa zdrowotnego naszych wyrobów stworzyło podstawę do kooperacji z największymi krajowymi i zagranicznymi producentami słodyczy, których produkty znane są wszystkim wielbicielom słodkich łakoci.

Rozwój

NOWA TECHNOLOGIA –  NOWE PRODUKTY

Nowe produkty wprowadzone do oferty firmy w wyniku realizacji projektu pt. „Czekolada Twoich marzeń. Nowa technologia – nowe produkty z ziaren kakaowca”

– Tłuszcz kakaowy dezodoryzowany,
– Alkalizowana miazga kakaowa,
– Krystalizowany, wielokolorowy, alkalizowany proszek kakaowy,
– Kuch kakaowy,
– Błonnik kakaowy,
– Łuska kakaowa
– Alkalizowana śruta kakaowa
– Czekolady gorzkie z nibsem w nowej recepturze.

Projekt zrealizowany w ramach poddziałania 3.2.1 Badania na rynek Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.
Umowa o dofinansowanie nr POIR.03.02.01-10-0007/15-00 z dnia 2016-12-29

Szczegóły w ofercie przemysłowej i detalicznej.

czekolada twoich marzen

Galeria

HALA PRODUKCYJNA
null
kosher chocolate poland
ifs food logo chcololate poland
separator 2
program UE

Nasze projekty dofinansowane ze środków Unii Europejskiej