Union Chocolate – producent czekolad, mas czekoladowych, oraz polew
Producent czekolad, mas czekoladowych, oraz polew z przeznaczeniem do dalszej produkcji w zakładach przemysłu cukierniczego. Producent tabliczek czekolad o różnych smakach.
DOTACJA NA KAPITAŁ OBROTOWY DLA UNION CHOCOLATE SP. Z O.O.
Numer projektu: Umowa nr POIR.03.04.00-04-0166/20-00
Tytuł projektu: Dotacja na kapitał obrotowy dla Union Chocolate Sp. z o.o.
Beneficjent: Union Chocolate Sp. z o.o.
Nr działania: Działanie 3.4. Dotacje na kapitał obrotowy Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020
Cel projektu: Celem projektu jest utrzymanie prowadzenia działalności przedsiębiorstwa przez okres 3 miesięcy od 1 lipca 2020 do 30 września 2020r.
Wartość projektu: 237.342,51 PLN
Dofinansowanie: 237.342,51 PLN
ROZBUDOWA DZIAŁU B+R
W PRZEDSIĘBIORSTWIE UNION CHOCOLATE SP. Z O.O.
Numer projektu: Umowa nr RPLD.01.02.01-10-0012/19-00
Tytuł projektu: Rozbudowa działu B+R w przedsiębiorstwie Union Chocolate Sp. z o.o.
Beneficjent: Union Chocolate Sp. z o.o.
Nr działania: Działanie I.2: Inwestycje przedsiębiorstw w badania i innowacje. Poddziałanie I.2.1: Infrastruktura B+R przedsiębiorstw
Cel projektu: Celem projektu jest inwestycja w infrastrukturę B+R poprzez doposażenie istniejącego laboratorium.
Wartość projektu: 802 527,00 PLN
Dofinansowanie: 556 665,00 PLN
CZEKOLADA TWOICH MARZEŃ.
NOWA TECHNOLOGIA – NOWE PRODUKTY Z ZIAREN KAKAOWCA
Cel projektu: Wzmocnienie rynkowej pozycji konkurencyjnej firmy Union Chocolate oraz podniesienie poziomu innowacyjności stosowanych procesów technologicznych we własnym Dziale B+R prac nadawczo-rozwojowych zgłoszonych do ochrony praw własności intelektualnej, a dotyczących sposobów produkcji i samych produktów branży cukierniczej (w tym przede wszystkim produkcji czekolady).
Planowane efekty: Nowe produkty wprowadzone do oferty firmy w wyniku realizacji projektu pt. „Czekolada Twoich marzeń. Nowa technologia – nowe produkty z ziaren kakaowca”
– Dezodoryzowany tłuszcz kakaowy,
– Alkalizowana miazga kakaowa,
– Krystalizowany, wielokolorowy, alkalizowany proszek kakaowy,
– Kuch kakaowy,
– Błonnik kakaowy,
– Łuska kakaowa,
– Alkalizowana śruta kakaowa,
– Czekolady gorzkie z nibsem w nowej recepturze.
Ta strona korzysta z plików cookie, aby poprawić komfort użytkowania. Zakładamy, że nie masz nic przeciwko, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz.Ustawienia cookiesZaakceptujZobacz więcej
Prywatność i polityka cookies
Prywatność
Ta strona korzysta z plików cookie, aby poprawić wrażenia podczas przeglądania witryny. Z tych plików cookie pliki cookie, które są sklasyfikowane jako niezbędne, są przechowywane w przeglądarce, ponieważ są niezbędne do działania podstawowych funkcji witryny. Używamy również plików cookie stron trzecich, które pomagają nam analizować i zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z tej witryny. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za Twoją zgodą. Możesz również zrezygnować z tych plików cookie. Ale rezygnacja z niektórych z tych plików cookie może mieć wpływ na wygodę przeglądania.