Union Chocolate – producent czekolad, mas czekoladowych, oraz polew
Producent czekolad, mas czekoladowych, oraz polew z przeznaczeniem do dalszej produkcji w zakładach przemysłu cukierniczego. Producent tabliczek czekolad o różnych smakach.
Union Chocolate Sp. z o.o. jest przedsiębiorstwem rodzinnym i od lat jednym z czołowych producentów czekolady oraz półproduktów cukierniczych na rynku polskim. Union Chocolate to jeden z dwóch zakładów w Polsce, który wytwarza miazgę kakaową, a produkcja prowadzona jest w cyklu od ziarna do czekolady.
Długie, bo ponad 30 letnie doświadczenie, oraz nieustanne doskonalenie jakości poprzez wprowadzenie kolejnych standardów zarządzania jakością jak IFS, produkcja zgodnie z wymaganiami koszerności dla całego zakładu, oraz możliwość produkcji wyrobów single origin pozwala na urozmaicenie naszego asortymentu.
Poza produkcją czekolady w asortymencie firmy znajdują się również nowe produkty jak wielokolorowe proszki kakaowe i dezodoryzowany tłuszcz kakaowy. Ale nie zapomniano także o smakoszach czekolady, dla których przygotowano gorzką tabliczkę czekolady z dodatkiem specjalnie uszlachetnionego ziarna kakaowego – Czekolada extra gorzka z prażonym, kruszonym ziarnem kakaowym.
Aktualności
NOWA INWESTYCJA
Nasze czekolady są odzwierciedleniem najwyższych standardów jakości. Surowce pochodzące od stałych i sprawdzonych dostawców oraz produkcja prowadzona na nowoczesnych i w pełni zautomatyzowanych liniach, zapewniają światowy standard naszych wyrobów.
Jako nieliczni spełniamy wymogi Koszerności i jesteśmy pod stałą kontrola Rabinatu, dzięki czemu mamy otwartą drogę na praktycznie wszystkie rynki świata.
Ciągłe doskonalenie jakości oraz przestrzeganie zasad bezpieczeństwa zdrowotnego naszych wyrobów stworzyło podstawę do kooperacji z największymi krajowymi i zagranicznymi producentami słodyczy, których produkty znane są wszystkim wielbicielom słodkich łakoci.
Rozwój
NOWA TECHNOLOGIA – NOWE PRODUKTY
Nowe produkty wprowadzone do oferty firmy w wyniku realizacji projektu pt. „Czekolada Twoich marzeń. Nowa technologia – nowe produkty z ziaren kakaowca”
– Tłuszcz kakaowy dezodoryzowany,
– Alkalizowana miazga kakaowa,
– Krystalizowany, wielokolorowy, alkalizowany proszek kakaowy,
– Kuch kakaowy,
– Błonnik kakaowy,
– Łuska kakaowa
– Alkalizowana śruta kakaowa
– Czekolady gorzkie z nibsem w nowej recepturze.
Projekt zrealizowany w ramach poddziałania 3.2.1 Badania na rynek Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.
Umowa o dofinansowanie nr POIR.03.02.01-10-0007/15-00 z dnia 2016-12-29
Szczegóły w ofercie przemysłowej i detalicznej.
Galeria
HALA PRODUKCYJNA
Nasze projekty dofinansowane ze środków Unii Europejskiej
Ta strona korzysta z plików cookie, aby poprawić komfort użytkowania. Zakładamy, że nie masz nic przeciwko, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz.Ustawienia cookiesZaakceptujZobacz więcej
Prywatność i polityka cookies
Prywatność
Ta strona korzysta z plików cookie, aby poprawić wrażenia podczas przeglądania witryny. Z tych plików cookie pliki cookie, które są sklasyfikowane jako niezbędne, są przechowywane w przeglądarce, ponieważ są niezbędne do działania podstawowych funkcji witryny. Używamy również plików cookie stron trzecich, które pomagają nam analizować i zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z tej witryny. Te pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za Twoją zgodą. Możesz również zrezygnować z tych plików cookie. Ale rezygnacja z niektórych z tych plików cookie może mieć wpływ na wygodę przeglądania.