Czekolady, do niedawna zwane kuwerturami to najbardziej szlachetna grupa półproduktów cukierniczych. Są przeznaczone do oblewania wszelkiej galanterii czekoladowej (batonów, cukierków, galaretki, mleczka, pianki) i pieczywa cukierniczego (ciastek, wafli, pierników), formowania tabliczek, figurek oraz pralin.
O zastosowaniu poszczególnych mas czekoladowych decyduje przede wszystkim skład surowcowy oraz parametry reologiczne, w szczególności lepkość i granica płynięcia. Dużą różnorodność oferty czekolad naszej firmy sprawia, że każdy producent słodkości może znaleźć odpowiedni dla siebie surowiec. Elastyczność w projektowaniu, wnikliwa analiza Państwa potrzeb, duża wiedza oraz doświadczenie naszych pracowników pozwoli zaspokoić każde wymagania.
Nasz asortyment obejmuje czekolady gorzkie, deserowe, mleczne oraz białe, w postaci zestalonej. Opakowanie jednostkowe stanowi wielowarstwowy worek papierowy o masie a`30 kg. Dla klientów posiadających odpowiednie zaplecze techniczne i magazynowe oferujemy dostawy czekolady w postaci płynnej autocysternami.
Jesteśmy dumni, że jako nieliczni w Polsce prowadzimy produkcję czekolady od ziarna kakaowego, którego najlepsze, wyselekcjonowane odmiany sprowadzamy wprost z Afryki.
Najwyższej jakości surowce, pochodzące od stałych i sprawdzonych dostawców oraz produkcja prowadzona na nowoczesnych, zautomatyzowanych liniach zapewniają światowy standard wyrobów z Union Chocolate. Współpracujemy z renomowanymi firmami z branży cukierniczej zarówno w kraju jak i zagranicą.