Oferta

PRZEMYSŁOWA

Czekolady, do niedawna zwane kuwerturami to najbardziej szlachetna grupa półproduktów cukierniczych. Są przeznaczone do oblewania wszelkiej galanterii czekoladowej (batonów, cukierków, galaretki, mleczka, pianki) i pieczywa cukierniczego (ciastek, wafli, pierników), formowania tabliczek, figurek oraz pralin.

O zastosowaniu poszczególnych mas czekoladowych decyduje przede wszystkim skład surowcowy oraz parametry reologiczne, w szczególności lepkość i granica płynięcia. Dużą różnorodność oferty czekolad naszej firmy sprawia, że każdy producent słodkości może znaleźć odpowiedni dla siebie surowiec. Elastyczność w projektowaniu, wnikliwa analiza Państwa potrzeb, duża wiedza oraz doświadczenie naszych pracowników pozwoli zaspokoić każde wymagania.

Nasz asortyment obejmuje czekolady gorzkie, deserowe, mleczne oraz białe, w postaci zestalonej. Opakowanie jednostkowe stanowi wielowarstwowy worek papierowy o masie a`30 kg. Dla klientów posiadających odpowiednie zaplecze techniczne i magazynowe oferujemy dostawy czekolady w postaci płynnej autocysternami.

Jesteśmy dumni, że jako nieliczni w Polsce prowadzimy produkcję czekolady od ziarna kakaowego, którego najlepsze, wyselekcjonowane odmiany sprowadzamy wprost z Afryki.

Najwyższej jakości surowce, pochodzące od stałych i sprawdzonych dostawców oraz produkcja prowadzona na nowoczesnych, zautomatyzowanych liniach zapewniają światowy standard wyrobów z Union Chocolate. Współpracujemy z renomowanymi firmami z branży cukierniczej zarówno w kraju jak i zagranicą.

Tłuszcz kakaowy

Tłuszcz kakaowy jest jednym z najważniejszych składników czekolad, który nadaje tym produktom szczególny smak.

Union Chocolate opatentowała nowy, ulepszony sposób dezodoryzacji, który prowadzony będzie w krótszym czasie dzięki wykorzystaniu innowacyjnej dyszy dezodorującej. Pozwala to na oszczędność na oszczędność energii i uzyskanie lepszych właściwości dezodoryzowanego tłuszczu w porównaniu z tłuszczem naturalnym. Dzięki temu nadaje się on do zastosowania w wielu dziedzinach przemysłu, nie tylko spożywczym, ale również kosmetycznym czy farmaceutycznym.

W ofercie znajduje się tłuszcz kakaowy płynny i zestalony w blokach po 25 kg.

PRODUCENT PRODUKTWOLNE KWASY TŁUSZCZOWE (FFA)OPAKOWANIECERTYFIKATY
UNIONDezodoryzowany tłuszcz kakaowy – zestalonymax. 1.75 %Bloki po 25 kgBIO, UTZ MB
UNIONDezodoryzowany tłuszcz kakaowy – płynnymax. 1.75 %płynnyBIO, UTZ MB
separator

Proszek kakaowy

Proszek kakaowy to produkt otrzymywany poprzez mielenie kuchu kakaowego, który to jest pozostałością po wytłaczaniu tłuszczu kakaowego.

Union Chocolate oferuje proszki kakaowe o różnym pH nisko i wysokoalkalizowane, także wielokolorowe proszki kakaowe o szerokim zakresie kolorów, od jasnobrązowych, przez czerwone, po ciemnobrązowe, niemal czarne.

Zastosowanie opatentowanego przez Union Chocolate systemu temperowania proszku kakaowego pozwala uzyskać proszek kakaowy, który nie jest matowy, jest sypki i charakteryzuje się znacznie dłuższym okresem przydatności oraz intensywniejszym smakiem kakaowym.

PRODUCENT PRODUKTZAWARTOŚĆ TŁUSZCZUOPAKOWANIECERTYFIKATY
UNIONNISKOALKALIZOWANY PROSZEK KAKAOWY

10-12%

10-12%Worek po 20 kgBIO, UTZ MB
UNIONWYSOKOALKALIZOWANY PROSZEK KAKAOWY

10-12%

10-12%Worek po 20 kgBIO, UTZ MB
UNIONNISKOALKALIZOWANY PROSZEK KAKAOWY

20-22%

20-22%Worek po 20 kgBIO, UTZ MB
UNIONWYSOKOALKALIZOWANY PROSZEK KAKAOWY

20-22%

20-22%Worek po 20 kgBIO, UTZ MB
separator

Alkalizowana miazga kakaowa

Miazga kakaowa to gładka, jednolita, ciemnobrunatna masa, otrzymana w wyniku rozcierania alkalizowanej, śruty kakaowej. Zawiera nie mniej niż 53% tłuszczu kakaowego.

Surowcem do produkcji miazgi są starannie wyselekcjonowane ziarna kakaowca pochodzące z Afryki, głównie z Wybrzeża Kości Słoniowej. Mamy również możliwość produkcji miazgi single origin z ziarna kakaowego pochodzącego np. z Ameryki Południowej. Dla zapewnienia wysokiej czystości mikrobiologicznej do procesu przerobu ziarna kakaowego włączony został etap debakteryzacji.

Produkty wytworzone na bazie zalkalizowanej miazgi kakaowej są wyższej jakości w porównaniu z tradycyjną miazgą kakaową ponieważ jest mniej kwaśna w smaku i nie posiada niepożądanych substancji garbnikowych. Masa kakaowa to produkt powstały w wyniku prażenia ziarna kakaowego.

PRODUCENT PRODUKTZAWARTOŚĆ TŁUSZCZUOPAKOWANIECERTYFIKATY
UNIONAlkalizowana miazga kakaowa – zestalonaMIN. 53%dropsy/ worek po 24 kgBIO, UTZ MB
UNIONAlkalizowana miazga kakaowa – płynnaMIN. 53%płynnaBIO, UTZ MB
separator

Polewy

Polewy to wyroby, które w smaku i wyglądzie przypominają czekoladę, ale znacznie łatwiej się je używa, gdyż nie wymagają temperowania. Poza polewami wytworzonymi przy użyciu tłuszczów roślinnych w swojej ofercie posiadamy także polewy wyprodukowane z użyciem tłuszczy laurynowych.

Dodatkowo, oferujemy polewy do lodów, a także możemy wyprodukować polewę zgodnie z recepturą klienta.

Polewy w formie płynnej dostarczane cysternami lub w zestalone w formie krążków pakowane w worki po 24 kg.

polewy czekoladowe od producenta
PRODUCENT PRODUKTOPAKOWANIECERTYFIKATY
UNIONPOLEWA KAKAOWAdropsy/ worek po 24 kgBIO, UTZ MB
UNIONPOLEWA CZEKOLADOPODOBNApłynnaBIO, UTZ MB
UNIONPOLEWA MLECZNAdropsy/ worek po 24 kgBIO, UTZ MB
UNIONPOLEWA LAURYNOWApłynnaBIO, UTZ MB
separator

Czekolady

Bogata oferta czekolad: białe, mleczne, naturalne znajdujących się w asortymencie Union Chocolate sprawia, że każdy klient znajdzie produkt odpowiadający jego wymaganiom.

Oferujemy czekolady do formowania, oblewania lub takie, które są stabilne podczas zapiekania. Dodatkowo, tworzymy produkty zgodnie z recepturą klienta.

Czekolady w formie płynnej dostarczane cysternami lub w zestalone w formie krążków pakowane w worki po 24 kg.

separator