Oferta

PRZEMYSŁOWA

Czekolady, do niedawna zwane kuwerturami to najbardziej szlachetna grupa półproduktów cukierniczych. Są przeznaczone do oblewania wszelkiej galanterii czekoladowej (batonów, cukierków, galaretki, mleczka, pianki) i pieczywa cukierniczego (ciastek, wafli, pierników), formowania tabliczek, figurek oraz pralin.

O zastosowaniu poszczególnych mas czekoladowych decyduje przede wszystkim skład surowcowy oraz parametry reologiczne, w szczególności lepkość i granica płynięcia. Dużą różnorodność oferty czekolad naszej firmy sprawia, że każdy producent słodkości może znaleźć odpowiedni dla siebie surowiec. Elastyczność w projektowaniu, wnikliwa analiza Państwa potrzeb, duża wiedza oraz doświadczenie naszych pracowników pozwoli zaspokoić każde wymagania.

Nasz asortyment obejmuje czekolady gorzkie, deserowe, mleczne oraz białe, w postaci zestalonej. Opakowanie jednostkowe stanowi wielowarstwowy worek papierowy o masie a`30 kg. Dla klientów posiadających odpowiednie zaplecze techniczne i magazynowe oferujemy dostawy czekolady w postaci płynnej autocysternami.

Jesteśmy dumni, że jako nieliczni w Polsce prowadzimy produkcję czekolady od ziarna kakaowego, którego najlepsze, wyselekcjonowane odmiany sprowadzamy wprost z Afryki.

Najwyższej jakości surowce, pochodzące od stałych i sprawdzonych dostawców oraz produkcja prowadzona na nowoczesnych, zautomatyzowanych liniach zapewniają światowy standard wyrobów z Union Chocolate. Współpracujemy z renomowanymi firmami z branży cukierniczej zarówno w kraju jak i zagranicą.

separator

Tłuszcz kakaowy jest jednym z najważniejszych składników czekolad, który nadaje tym produktom szczególny smak.

To bardzo cenny składnik, pochodzący z ziarna kakaowego. Ze względu na swoje właściwości zdrowotne ma zastosowanie w przemyśle spożywczym, farmaceutycznym i kosmetycznym.

Union Chocolate oferuje dezodoryzowany tłuszcz kakaowy w formie płynnej i zestalonej w blokach po 25 kg.

Tłuszcz

KAKAOWY

Proszki

KAKAOWE

Proszek kakaowy to produkt otrzymywany poprzez mielenie kuchu kakaowego, który to jest pozostałością po wytłaczaniu tłuszczu kakaowego.

Union Chocolate oferuje proszki kakaowe o różnym pH naturalne i alkalizowane, także wielokolorowe proszki kakaowe.
Opakowanie worek kg.

Masa kakaowa to produkt powstały w wyniku prażenia ziarna kakaowego.

Union Chocolate oferuje miazgę w formie płynnej lub zestalonej w postaci bloków
25kg.

Dodatkowo, może to być miazga z certyfikatem UTZ MB lub BIO. Mamy również możliwość produkcji miazgi single origin.

Miazga

KAKAOWA

Polewy

LAURY

NOWE

Polewy to wyroby, które w smaku i wyglądzie przypominają czekoladę, ale znacznie łatwiej się je używa, gdyż nie wymagają temperowania. Poza polewami wytworzonymi przy użyciu tłuszczów roślinnych w swojej ofercie posiadamy także polewy wyprodukowane z użyciem tłuszczy laurynowych.

Dodatkowo, oferujemy polewy do lodów, a także możemy wyprodukować polewę zgodnie z recepturą klienta.

Polewy w formie płynnej dostarczane cysternami lub w zestalone w formie krążków pakowane w worki po 24 kg.

Bogata oferta czekolad: białe, mleczne, naturalne znajdujących się w asortymencie Union Chocolate sprawia, że każdy klient znajdzie produkt odpowiadający jego wymaganiom.

Oferujemy czekolady do formowania, oblewania lub takie które są stabilne podczas zapiekania. Dodatkowo, tworzymy produkty zgodnie z recepturą klienta.

Czekolady w formie płynnej dostarczane cysternami lub w zestalone w formie krążków pakowane w worki po 24 kg

Czekolady

separator 2
program UE

Nasze projekty dofinansowane ze środków Unii Europejskiej