Firma

NASZA HISTORIA

Union Chocolate Sp. z o.o. jest przedsiębiorstwem rodzinnym i od lat jednym z czołowych producentów czekolady oraz półproduktów cukierniczych na rynku polskim. Union Chocolate to jeden z dwóch zakładów w Polsce, który wytwarza miazgę kakaową, a produkcja prowadzona jest w cyklu od ziarna do czekolady.

Długie, bo ponad 30 letnie doświadczenie, oraz nieustanne doskonalenie jakości poprzez wprowadzenie kolejnych standardów zarządzania jakością jak BRC, IFS, UTZ MB Bilans Masy, Bio, produkcja zgodnie z wymaganiami koszerności dla całego zakładu, oraz możliwość produkcji wyrobów single origin pozwala na urozmaicenie naszego asortymentu.

Poza produkcją czekolady w asortymencie firmy znajdują się również nowe produkty jak wielokolorowe proszki kakaowe i dezodoryzowany tłuszcz kakaowy. Ale nie zapomniano także o smakoszach czekolady, dla których przygotowano gorzką tabliczkę czekolady z dodatkiem specjalnie uszlachetnionego ziarna kakaowego – Czekolada extra gorzka z prażonym, kruszonym ziarnem kakaowym.

Aktualności

NOWA INWESTYCJA

Nasze czekolady są odzwierciedleniem najwyższych standardów jakości. Surowce pochodzące od stałych i sprawdzonych dostawców oraz produkcja prowadzona na nowoczesnych i w pełni zautomatyzowanych liniach, zapewniają światowy standard naszych wyrobów.

Jako nieliczni spełniamy wymogi Koszerności i jesteśmy pod stałą kontrola Rabinatu, dzięki czemu mamy otwartą drogę na praktycznie wszystkie rynki świata.

Ciągłe doskonalenie jakości oraz przestrzeganie zasad bezpieczeństwa zdrowotnego naszych wyrobów stworzyło podstawę do kooperacji z największymi krajowymi i zagranicznymi producentami słodyczy, których produkty znane są wszystkim wielbicielom słodkich łakoci.

Rozwój

NOWA TECHNOLOGIA –  NOWE PRODUKTY

Nowe produkty wprowadzone do oferty firmy w wyniku realizacji projektu pt. „Czekolada Twoich marzeń. Nowa technologia – nowe produkty z ziaren kakaowca”

– Tłuszcz kakaowy dezodoryzowany,
– Alkalizowana miazga kakaowa,
– Krystalizowany, wielokolorowy, alkalizowany proszek kakaowy,
– Kuch kakaowy,
– Błonnik kakaowy,
– Łuska kakaowa
– Alkalizowana śruta kakaowa
– Czekolady gorzkie z nibsem w nowej recepturze.

Projekt zrealizowany w ramach poddziałania 3.2.1 Badania na rynek Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.
Umowa o dofinansowanie nr POIR.03.02.01-10-0007/15-00 z dnia 2016-12-29

Szczegóły w ofercie przemysłowej i detalicznej.

czekolada twoich marzen

Galeria

HALA PRODUKCYJNA
null
separator 2
program UE

Nasze projekty dofinansowane ze środków Unii Europejskiej